Sneller ladende website? Het antwoord is: Google SPDY

googledev  Zelf heb ik verschillende content management systemen geprobeerd als Blogger, Google Sites, Jimdo etc. maar ik ben toch altijd terug blijven komen naar WordPress. Al is het alleen al voor het gebruiksgemak maar kwam er ook achter dat websites die ik er mee maakte beter gevonden worden. Naast dat WordPress.com al SEO vriendelijk is geprogrammeerd zit er aan de server kant van WordPress.com een mooi stukje technologie geïntegreerd in de webserver software NGinx waar WordPress op draait en dat is Google SPDY.

 

Wat is Google SPDY?

Google SPDY is een HTTP 2.0 implicatie, eigenlijk een onderdeel van het nieuwe HTTP 2.0 protocol. Dit zorgt er voor dat webverkeer beter laad tussen server en client (browser) door middel van onder andere betere compressie. Zo zou een website +/- 30 percent sneller geladen kunnen zijn hier door.

Waarom is dit belangrijk?

Nou in het kader van Google’s “Make the web faster” campagne willen ze web designers stimuleren hun website te optimaliseren. En dit is handig voor veel bloggers die meer bezoekers willen door betere zoekmachine resultaten of geld willen verdienen met hun blog.

  • Snellere websites worden beter bekeken want niets is irritanter dan een trage site
  • Snellere websites scoren beter hier door in de Google zoekmachine (en wellicht ook andere)
  • Meer pageviews is ook meer omzet voor bloggers en websites die advertenties op hun pagina hebben staan

Op dit moment word SPDY alleen nog ondersteunt op Nginx webserver software waar WordPress.com op draait, maar er is een plugin voor Apache server software dus verwacht dat dit straks breder uitgerold wordt.  De servers van Facebook en Twitter maken al gebruik van SPDY.

Aan de andere kant is het voor mobiele gebruikers ook lekker dat websites sneller laden maar Safari gebruikers moeten nog even wachten op het moment van schrijven word SPDY nog niet ondersteunt. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera en Internet explorer ondersteunen SPDY wel. Om te surfen via SPDY hoef je niets extra’s te doen, dit gaat namelijk automatisch.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Sneller ladende website? Het antwoord is: Google SPDY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s