Hoe maak ik een sollicitatiebrief?

Hoe maak ik een sollicitatiebrief?

Dat is en vraag die veel mensen stellen, vaak weten ze niet waar en hoe zij moeten beginnen. Maar als je een sollicitatiebrief opdeelt in verschillende gedeeltes. Dat maakt het makkelijk en overzichtelijk.
Over het algemeen kan je de sollicitatie brief opdelen in drie gedeeltes. Namelijk de intro, het middenstuk en je raad het al de afsluiting.
Er is een bepaalde structuur die een sollicitatie brief maakt, maar voor de rest kan je creatief met de inhoud omgaan.

Start:

bedrijfsnaam
contactperson
adres
telefoon
email

De intro:

Hier leg je uit hoe je op de vacature bent gekomen en maak je al een aanleiding naar het middenstuk.
Voorbeeld:
“Na mijn zoektocht op Indeed.nl kwam ik de vacature onderhoudsmonteur tegen en gezien mijn recente ervaringen in dat vakgebied spreekt mij deze functie erg aan.”
 
of
“Na telefonisch contact met mevrouw Putjes mail ik u over de vacature als medewerker verkoop bij 
electronica concern ’t Kabeltje”
 

Het middenstuk:

Hier kan je meer over jezelf vertellen, je achtergrond. Ook vertel je hier over eerdere ervaringen die je hebt opgedaan. Of over eventuele curcussen en opleidingen die je heb gevolgd.
“Als onderhouds monteur ben ik al jaren werkzaam en heb daarbij veel kennis van electronische informatie systemen, hoogspannings installaties maar ik heb in het verleden ook mechnische installaties mogen repareren bij een naaimachine fabrikant. “
 
of
“In het verleden heb ik veel kennis opgedaan als verkoper bij mijn oom in zijn computer speciaal zaak, en kan die kennis goed gebruiken bij de verkoop van computers en aanverwanten bij het ’t Kabeltje”
 
etc, etc..
Bovenstaande is een tekst die wat assertiever is en gelijk een brug maakt tussen eerdere ervaringen en wat er gevraagd word in de vacature. Daar over later meer.

De afsluiting:

Dit is zonder meer een belangrijk deel, in dit deel maak je een brug tussen wat er gevraagd word en wat jou competenties zijn.
” Wat mij passend maakt voor de functie als onderhouds monteur bij uw bedrijf is naast dat ik een gemotiveerde werknemer ben ook veel kennis van eerdere ervaringen als hoofd onderhoudstechniek kan inbrengen bij de rest van het team waar ik mogelijk mee samen ga werken. “
 
of
 Ik ben een gepassioneerd verkoper die geen 9 tot 5 instelling heeft en die altijd klaar staat voor zijn medecollega’s. Tevens ben ik targetgedreven, ambitieus en zie kansen om mijzelf beter te ontwikkelen binnen jullie concern. Om nog meer omzet te realiseren in de toekomst.”

Punchline:

De laatste zin die jou afsluiting kracht mee geeft.
“Mocht dit u interesse hebben gewekt verneem ik spoedig van u een afspraak om langs te komen.”
 
of
“Graag verneem ik spoedig respons van u om mijn motivatie toe te lichten.”
 

Einde:

Met vriendelijke groet,
of
Hoogachtend.
naam
adres
telefoonnummer
email
Dat was het, mocht je nog vragen hier over hebben hoor ik graag. Stuur een mailtje of laat een reactie hier onder achter.
, Jeroen
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s