Zie je door de cms systemen je blog niet meer?

Welke CMS moet je kiezen?

Welke CMS moet je kiezen?

De CMS of content management systeem is een cruciaal onderdeel van je nieuwe website. Maar er zijn meerdere systemen waaruit je kan kiezen en zeker hebben ze allemaal hun voor en nadelen. 

Voor het gemak richt ik mij op dit moment op de CMS systemen die ook zelf hun hosting doen.

Meer weten over andere system of aanvullingen op mijn verhaal? Laat het weten.

jimdo

Jimdo

Jimdo
www.nl.jimdo.com

Jimdo vind ik zelf wel een goede cms voor mensen met weinig computer ervaring. Het maakt het gemakkelijk om tekst en plaatjes toe te voegen. Het pro pakket aanschaft voor een 10tje per maand zit er een domeinnaam in en meer toepassingsmogelijkheden. Ook handig vind ik de zoekmachine optimalisering en maakt het eigenlijk een no-brainer. Vooor wie heftig met word processors werkt of veel CMS ervaring heeft is de interface enigzins wat onorthodox, daarom raad ik deze aan voor beginners.

Persoonlijke ervaring: In Japan liep ik 3 maanden stage als assistent studio technicus. En in de tijd die ik daar zat verzorgde ik ook de nieuwe website www.gok.jp. Ik zocht een CMS die domeinnaam registratie had voor het .jp domein (gelukkig werkt deze site samen met een groot telecom bedrijf in Japan namelijk KDDI), makkelijk bij te houden was voor mensen met weinig kennis van computers en waar bij de interface in het Japans gezet kon worden. Ik vind de templates wel aardig maar als je ech uit wil pakken kan je ook een custom design doen en met simpel knip en plak werk heb je binnen no-time een professioneel uitziende website. Om aanpassingen te maken in de stylesheet van de template heb je wel wat basiskennis nodig van html. Template vind je hier: http://www.hembarevskyy.com

Aanrader!

+ Makkelijk in gebruik, totaal pakket , SEO, domeinnaam registratie. Custom design!

Standaard templates niet denderend, interface is niet handig voor gevordende.

weebly

Weebly

Weebly
www.weebly.com/?lang=nl

Weebly is is net als Jimdo makkelijk in gebruik. En zeer beginners vriendelijk. Verwacht geen geavanceerde mogelijkheden als bijvoorbeeld met WordPress. Veel standaard designs die je kan toepassen op je website, en bieden zij ook domeinnaam registratie.

Alleen waar het zich in onderscheid is dat het samenwerkt met de ING bank die het gemakkelijk maakt voor beginnende ondernemers een website te maken met webshop en IDeal betalingen hier bij te realiseren. Een interresante keuze voor Nederlandse ondernemers dus. Wat KDDI doet voor zijn Japanse klanten met Jimdo, doet ING met Weebly. Lood om oud ijzer in mijn opinie. De website van ING en Weebly is Nederland verdient online. http://www.nederlandverdientonline.nl/

Handig voor beginnende ondernemers die een webshop willen starten

In de basis niet heel anders dan Jimdo

wordpress

WordPress

WordPress

Het voelt dubbel om in WordPress te schrijven over WordPress, maar ik doe het toch maar. WordPress is enigzins toch de marktleider als het gaat om CMS systemen. Het werkt makkelijk maar bied ook een boel geavanceerdere functies als het gaat om ontwerp en instellingen. Voor een aangepast thema dien je wel meer te betalen. Maar als je alleen een website wilt en een eigen domeinnaam eraan gelinkt, kost het linken 13 dollar per maand. Een .nl moet je er zelf bij regelen maar kost zo ongeveer 2 euro per jaar. Een goedkope optie lijkt het maar is van zichzelf een “walled garden”, WordPress.com werkt goed en bied aardig veel opties maar bied ook veel beperkingen. Zo kan je zelf geen advertenties zoals Google Adsense erop zetten om geld te verdienen aan je blog of website. Wil je dat wel moet je een eigen server huren en zelf wordpress.org erop installeren of een Squarespace aanmaken maar voor een professioneel account heb je een credit card nodig.

Het verschil tussen wordpress.com en wordpress.org is dat je bij wordpress.com je website daar word gehost en bij wordpress.org zelf je hosting moet verzorgen. Wel heb je bij wordpress.org een boel plugins die heel veel mogelijkheden toevoegen aan je website.

Wat ik wel heb gemerkt is dat WordPress.com ook veel functies heeft. Zo heeft het een eigen app om op je mobiel op je site te kunnen bloggen. Maar ook is het thema afhankelijk wat de functinaliteit is, ik heb onder meer voor dit thema gekozen omdat je makkelijk sociale media als Google+ en Facebook kan integreren in de website. Verder vind ik de seo mogelijkheden goed en vraagt het programma na het plaatsen van een bericht of je tags wilt toevoegen. Dat vind ik erg  handig. Verder heeft het zijn eigen statistieken programma ingebouwd waar mee je kan volgen hoeveel bezoekers jou site heeft. Verwacht niet de functies van Google Analytics, maar het doet zijn werk. Verder is het wel super makkelijk om sitemaps toe te voegen aan Google webmaster. Maar daar over later meer.

+ Goed te onderhouden, veel functies, mobiele app, mooie ontwerpen, SEO

Geen plugins in wordpress.com, Geen google analytics integratie, menu is soms lastig, geen advertenties mogelijk

modx

Modx

Modx
https://modxcloud.com/

Modx is wellicht een vreemde eend in de bijt. En voor velen weinig bekend. Maar waarom is deze dan noemens waardig? De opzet van deze CMS is anders in een manier dat deze echt is gericht om geoptimaliseerd te ijn voor zoekmachines. Andere Cms systemen zijn dat ook, maar deze blinkt uit in functies op dat gebied om nog meer dat streepje voor te hebben in de webranking. Hier later meer over.

Verder bieden zij ook hosting maar geen domeinnaam registratie. Ze bieden meerdere werkruimtes zodat je aan meerdere websites tegelijk kan werken in 1 account, wil je deze online zetten begint de prijs bij 20 euro de maand. Deze raad ik dan ook meer aan voor webdesigners die voor meerdere klanten websites ontwikkelen.

Goed voor SEO (zoekmachine optimalisering), meerdere websites ontwikkelen

Prijzig in vergelijking met andere aanbieders, geen domeinnaam registratie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s